Infrás csaptelepek


Alkalmazható azokon a helyeken, ahol igény az érintésmentes üzemeltetés. Magasabb igényt kielégítő WC-knél, vizeldéknél, orvosi mosdóknál. Optoelektronikus (infravörös adó-vevő), vagy radarvezérléssel vannak működtetve, tetszőleges programlefutást alkalmazva csak meghatározott ideig működnek. A jeladó nem kötődik feltétlenül a szerelvényhez, így azt a legoptimálisabb helyre lehet telepíteni, például mozgássérültek számára kialakított WC-nél. Érintésmentes működésükkel lehetővé teszik, hogy kezünk csak a mosás célját szolgáló vízzel érintkezzen közvetlenül.

  A kezelőszervek száma a lehető legkevesebb, így kevés támadási felületet ad a szándékos rongálás számára. Ugyanakkor a piszok és baktériumok is nehezen maradnak meg a felületeken. A higiénia biztosítása mellett a vízzel is takarékoskodnak.

  Ez a komfort csökkenése nélkül valósul meg, miközben a figyelmetlen felhasználók és a helytelen működtetés által okozott vízpazarlást a legmesszebbmenőkig megakadályozzák, mert a szerelvények elektronikus vezérlésének köszönhetően a víz csak addig folyik, amíg a felhasználó a kezét a kifolyó alá tartja. Mikor a kezét elveszi az érzékelési tartományból, a szerelvény automatikusan záródik.Zuhanyszerelvényeknél is a fentiekben említett kialakítások és követelmények a szükségesek. Mivelhogy a zuhanyzás elég nagy mennyiségű vizet jelent, ezért az ilyen elektronikus vezérlésű zuhanyoknál a vízmegtakarítás a legjelentősebb, mivel itt csak akkor folyik a víz, ha a felhasználó a szerelvény alá áll.