Kétgombos tömszelencés csaptelep

   A legelterjedtebb csaptelep típus. A két gomb (hideg, meleg) segítségével állíthatjuk be a kellő vízhőfokot. A régebbi kialakításoknál a szelepfelsőrész emelkedőorsós kivitelű, tömítésük gumi,  kifolyásuk szabad, szabályozási tartományuk akár 900° is lehet.

  Egyik hátrányuk, hogy a nagy szabályozási tartomány miatt tovább tart a kellő vízhőmérsékletet beállítani és ezzel feleslegesen sok vizet pazarolunk el.

   A másik hátrányuk a gumitömítés, ami alá könnyen bekerülnek a nagyobb szennyeződések és a csap csöpögni fog, ami szintén vízpazarlást eredményez.

   A bekerült szennyeződésekkel akadályozott elzárót a fogyasztó még nagyobb erővel zárja, ami a menet tönkremeneteléhez vezet. Fontos a hálózati víz 80-100µ-nál nagyobb szennyeződéseinek szűrése, mert az esetlegesen bekerülő mechanikai szennyeződések ezeket a szerelvényeket is ugyanúgy tökretehetik, mint az emelkedőorsós szelepeket.

kétgombos tömszelencés csaptelep kétgombos tömszelencés csaptelep

  Természetesen a szerelvények felszerelése előtt elkerűlhetetlen a vízhálózat átmosása az építkezésnél, szereléseknél a rendszerbe jutott szennyeződések kitisztítása végett.

Szaküzletünkben megtalálhatóak:

Mofém Eurosztár csaptelepcsalád kategória kép,
Eurostar Mofém faucet family picture category
Kludi Standard csaptelepcsalád kategória kép,
Kludi Standard faucet family picture category