Rugós, önzáró szerelvények  Alkalmazható minden olyan helyen, ahol megengedhető a kézi működtetés, nem követelmény a sterilitás, WC-knél, vizeldéknél, közös használatú helyiségeknél, zuhany- és mosdóarmatúráinál.

  Az önzáró szerelvények legfőbb előnyüket nevükben hordozzák. Egyszeri érintésre bizonyos ideig adagol vizet. Lehetőség van a csaptelepek működési idejét előre beállítani, amit a felhasználó nem tud elállítani. Ez biztos bázist kínál a szükséges vízmennyiség kiszámításához, így téve ezeket a csaptelepeket gazdaságosakká. Minden ilyen csaptelep el van látva egy mechanikus hőfokkorlátozási lehetőséggel. A szerelvénytől függően a minimálisan beállítható működési idő 5 vagy 7 másodperc, a maximális idők 40 ill. 50 másodperc.

  Léteznek önzáró csaptelepek dupla stop-funkcióval. Ez az egyedülálló funkció még több vizet takarít meg. Gombnyomásra adagol vizet a csaptelep, mégpedig egy előre beállított időn belül 5 és 45 másodperc között. Aki az elzárási idő előtt befejezte a kézmosást ill. a zuhanyozást, egy második gombnyomással előbb elzárhatja a vizet. Sok felhasználó automatikus mozdulattal vagy a környezetért érzett felelősségtudat miatt működteti ezt a funkciót. Ehhez hozzájárul a ergonómiailag megtervezett nagyméretű nyomógomb, amely kínálja magát, hogy a felhasználó működtesse.